Van Wijnen Benthuizen 0092

Het hele project is uitverkocht!

Union 1

het groene hart van nederland

Benthuizen, centraal gelegen

Benthuizen ligt in het groene hart van Nederland. Er is een gezellig dorpshart met onder andere een supermarkt, dorpshuis, tennis- en voetbalvereniging. Daarnaast zijn er vier kerken in het dorp.

Het centrum van Zoetermeer ligt op 10 minuten rijafstand en heeft een aanvullend voorzieningenaanbod zoals meerdere winkelcentra en horeca. Voor meer winkel- en uitgaansaanbod rijden bewoners van Benthuizen naar Zoetermeer of Alphen aan den Rijn of in 25 minuten naar Den Haag en in 10 minuten naar Leiden. Er is ook een goede busverbinding naar Zoetermeer en Alphen aan den Rijn en de halte van de Randstadrail ligt aan de overkant van het Bentwoud, met een snelle verbinding naar Rotterdam en Den Haag.

In Bentwijck wordt een Brede School gerealiseerd. Voor het middelbaar onderwijs kunnen de kinderen naar Hazerswoude-Dorp, Zoetermeer of Alphen aan den Rijn.

Van Wijnen Benthuizen 0388
Van Wijnen Benthuizen 0148

locatie

Bentwijck

Op het moment dat we meer bekend gingen maken over de locatie Bentwijck merkten we gelijk dat deze plek leeft én populair is. Superleuk, want wij zijn ook heel enthousiast over dit plan. Bentwijck ligt tussen de rand van het dorp Benthuizen en het Verbreepark in. Met de ontwikkeling van Bentwijck maken we een grote uitbreiding van het dorp mogelijk. In de nieuwe wijk is er ruimte voor iedereen!

De woningtypes in Bentwijck zijn met elkaar gemixt, zoals op veel andere plekken in het dorp ook voorkomt. De verschillende blokken bieden ruimte aan allerlei woningtypen in verschillende prijsklassen. Hierdoor ontstaan er geen enclaves met ‘duurdere’ of ‘goedkopere’ woningen. Samen wonen en elkaar ontmoeten rondom een hof, straat of groene ruimte wordt hierdoor ook mogelijk voor iedereen. Bentwijck krijgt een dorps karakter dankzij de architectuur en de opzet. De architectuur is geïnspireerd op de architectuur van de dorpskern van het bestaande Benthuizen.

Bentwijck omgevingskaart

Groen in de buurt

Bentwijck grenst aan één zijde aan het Verbreepark. Dit is een bedrijventerrein. Daarom is een buffer richting de woonwijk dus gewenst. We hadden kunnen kiezen voor een geluidswal of een parkeergebied, maar we hebben besloten om hier een parkzone te maken met water, eilandjes, groene oevers en een diversiteit aan bomen. Daarmee verrijken we de biodiversiteit en voegen we woonkwaliteit toe aan Bentwijck. Er loopt midden in de wijk een groene centrale as. Kenmerkend voor deze as is de vormgeving met vloeiende vormen met veel planten en bomen en lichte hoogteverschillen waardoor intieme ruimtes ontstaan.

Bentwijck was een gesloten gebied. Straks opent de wijk zich naar alle kanten, waardoor de omliggende natuur, het dorpshart en de verbindingswegen perfect bereikbaar zijn. We hebben diverse wandelroutes door het gebied aangelegd, waardoor u als bewoner vanuit uw eigen wijk een heerlijk rondje kunt lopen met de hond. Daarnaast woont u als toekomstige bewoner vlak bij het Bentwoud. Moet u voorstellen hoe heerlijk u hier kunt wandelen en sporten. Er is zelfs een ree gespot in het Bentwoud.

Voor meer informatie over het Bentwoud kunt u ook de website van Staatsbosbeheer bekijken.

Van Wijnen Benthuizen 0404
Van Wijnen Benthuizen 0396
Van Wijnen Benthuizen 3880
Van Wijnen Benthuizen 0166

“Het is bij uitstek de plek
om elkaar te ontmoeten
en een praatje te maken"

Het hele project is uitverkocht!

Interesse in huren? Om in aanmerking te komen voor de sociale huurwoningen kunt u zich inschrijven bij “Huren in Holland Rijnland”

Direct contact

Makelaar

drieman-makelaar

Drieman Garantiemakelaars
Anne Frankkade 25 - Alphen aan den Rijn
nieuwbouw@drieman.nl
0172 460 808

Bentwijck is een ontwikkeling van:

Group 7

Privacyverklaring  |  Disclaimer  |  
Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed