Van Wijnen Benthuizen 0093
Het hele project is uitverkocht!
Union 1
Actualiteit

Nieuws

Bentwijck, reminder Start verkoop fase 3

Uitnodiging start verkoop fase 3

Dinsdagavond 19 december is het zover, dan start de verkoop van de derde en de laatste fase van Bentwijck! Om dit moment te vieren nodigen we u hierbij van harte uit voor het start verkoop evenement dat wordt georganiseerd bij Van Waay interieurs in Benthuizen, gelegen naast onze prachtige projectlocatie. Tijdens de start verkoop zullen de projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars, ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en andere betrokken partijen aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden en u de verkoopbrochure te overhandigen. 

Locatie:  Van Waay Interieurs, Verbreepark 27 in Benthuizen 
Datum en tijd: 19 december 2023 van 18:30 tot 20:00 uur (vrije inloop)

Bentwijck exterieur 6
Dit is de impressie van onze Levensloopbestendige woningen aan het water! Ziet u zichzelf hier al wonen?

Actualisatie financiële verklaring

Voor de aankoop van een woning in Bentwijck is het belangrijk voor ons dat er aangetoond kan worden dat de aankoop van de betreffende nieuwbouwwoning voor u financieel haalbaar is. Daarom adviseren wij u om door een erkend financieel adviseur een financiële verklaring te laten opstellen (of te laten actualiseren). Mocht u op dit moment beschikken over een koopwoning adviseren wij u tevens om de actuele verkoopwaarde van uw woning te laten bepalen. Voor informatie over de financiële verklaring en de actualisatie van de verkoopwaarde van uw huidige woning kunt u contact opnemen met Drieman Garantiemakelaars.

Inschrijven voor een woning

Vanaf de start verkoop zal de projectwebsite worden aangevuld met alle informatie over het gevarieerde aanbod van fase 3, waaronder de definitieve prijzen, verkooptekeningen en documentatie over de uitstraling en de afwerking van de woningen. Ook kunt u zich vanaf dinsdag 19 december 2023 18.30 uur via uw account op de projectwebsite definitief inschrijven voor één of meerdere woningen van uw voorkeur. De inschrijving sluit op maandag 8 januari 2024 om 13.00 uur. 

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kunt u contact opnemen met Drieman Garantiemakelaars via nieuwbouw@drieman.nl of telefonisch via 0172-460 808

Wij kijken er naar uit om u de 19de te mogen ontmoeten!

Uitnodiging start verkoop fase 3

Na een voorspoedig verkooptraject van de vorige fases, gaan we op dinsdag 19 december vanaf 18.30 in de verkoop met de laatste fase 3. 

Deze start verkoop vindt plaats bij Van Waay Interieurs in Benthuizen, gelegen naast onze prachtige projectlocatie. Tijdens de start verkoop zal de projectmakelaar Drieman Garantiemakelars, ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en andere betrokken partijen aanwezig zijn.

Locatie: Van Waay interieurs, Verbreepark 27 in Benthuizen

Datum en tijd: 19 december 2023 van 18.30 tot 20.00.

Uitnodiging Woonworkshop fase 3

Om u meer te vertellen over Fase 3 organiseren wij een woonworkshop bij Van Waay Interieurs in Benthuizen. Wij nodigen u graag uit op dinsdag 21 november vanaf 19.00 uur langs te komen. Aanwezigheid bij deze woonworkshop geeft voorrang op toewijzig van een woning in fase 3, kom bij interesse zeker langs en laat u informeren.

Woonworkshop fase 3
De inloop is vanaf 19.00 uur, waarbij wij om 19.30 uur beginnen met de presentatie van de verschillende woningtypen van fase 3, algemene informatie over de wijk Bentwijck en het aankoopproces. Natuurlijk is er na afloop voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst duurt tot circa 20.30 uur.

locatie: Van Waay Interieurs, Verbreepark 27, 2731 BR Benthuizen

Via deze link kunt u zich aanmelden voor deze woonworkshop.

De voordelen
Door deelname aan deze woonworkshop krijgt u voorrang bij de toewijzing van een woning in fase 3. Bij de toewijzing wordt onderscheid gemaakt tussen vier verschillende categorieën:

 1. Deelnemers die hebben deelgenomen aan deze woonworkshop en een financiële verklaring hebben.
 2. Deelnemers die hebben deelgenomen aan deze woonworkshop en geen financiële verklaring hebben.
 3. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan deze woonworkshop en een financiële verklaring hebben.
 4. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan deze woonworkshop en geen financiële verklaring hebben

Wij kijken er naar uit om u op 21 november te ontmoeten!

Uitnodiging start verkoop fase 2B

Na een voorspoedig verkooptraject van fase 2A, waarin we inmiddels al 70% van de woningen verkocht hebben, gaan we op woensdagavond 23 augustus vanaf 18:30 in de verkoop met fase 2B. Deze start verkoop vindt plaats op de projectlocatie zelf, hier zullen projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars, de ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en andere betrokken partijen ook weer aanwezig zijn.

U kunt uw auto op deze dag parkeren bij de voetbalvereniging of op het industrieterrein, vanaf hier is het een klein stukje wandelen naar onze bouwlocatie. Parkeren op de bouwlocatie is niet mogelijk. Meer informatie over de locatie volgt circa een week voor de start verkoop.

Locatie:               Projectlocatie Bentwijck,  aan de Bentwoudlaan in Benthuizen 
Datum en tijd:   23 augustus 2023 van 18:30 tot 20:00

De verkoop van fase 2A is gestart!

Op maandag 24 april hebben we een succesvolle start verkoop gehad bij Van Waay Interieurs in Benthuizen. Veel belangstellenden hebben de verkoopbrochure opgehaald en er was voldoende tijd om vragen te stellen.

Kon u hier niet bij zijn? Geen probleem, u kunt de verkoopbrochure ophalen bij Drieman Garantiemakelaars, Anne Frankkade 25 in Alphen aan den Rijn.

U kunt zich tot maandag 8 mei 13.00 uur inschrijven voor deze fase.

Uitnodiging start verkoop fase 2A

Graag nodigen wij u van harte uit voor een hapje en een drankje tijdens onze start verkoop van fase 2A op maandagavond 24 april vanaf 19.00 uur. De start verkoop vindt plaats bij Van Waay Interieurs in Benthuizen, gelegen naast onze prachtige projectlocatie. Tijdens de start verkoop zal de projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars, ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en andere betrokken partijen aanwezig zijn.

Locatie: Van Waay Interieurs, Verbreepark 27 in Benthuizen

Datum en tijd: 24 april 2023 van 19.00 uur tot 20.30 uur

De verkoop is gestart!

De verkoop is gestart! Gisteravond hebben we een succesvolle start verkoop gehad bij Van Waay Interieurs in Benthuizen. Veel belangstellenden hebben een verkoopbrochure opgehaald en er was voldoende tijd om vragen te stellen.

Kon u hier niet bij zijn? Geen probleem, dan kunt u de verkoopbrochure ophalen bij Drieman Garantiemakelaars, Anne Frankkade 25 in Alphen aan den Rijn.

Op de website van Bentwijck vindt u onder Downloads ook alle verkoopinformatie. U kunt zich tot maandag 9 januari 13.00 uur inschrijven.

Hierbij alvast de link naar het online inschrijfformulier: https://account.bentwijck.nl/account/inschrijfformulier-fase-1/ 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd de makelaar contacten.

Wij wensen u hele fijne feestdagen toe!

Met vriendelijke groet,

Projectteam Bentwijck

Uitnodiging start verkoop

Graag nodigen wij u van harte uit voor een hapje en een drankje tijdens onze start verkoop op dinsdagavond 20 december vanaf 17:00. De start verkoop vindt plaats bij Van Waay interieurs in Benthuizen, gelegen naast onze prachtige projectlocatie. Tijdens de start verkoop zal de projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars, ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en andere betrokken partijen aanwezig zijn. 

Locatie:             Van Waay interieurs, Verbreepark 27 in Benthuizen 
Datum en tijd:  20 december 2022 van 17:00 tot 20:00 

Nieuwsbrief juli 2022

Graag willen wij u in deze nieuwsbrief onze vrijstaande woning presenteren en een update geven over de beroepsprocedure op het bestemmingsplan.

Hierbij presenteren wij met trots de vrijstaande woning in ons project Bentwijck waarvan er in de eerste fase maar 1 in de verkoop komt. In deze nieuwsbrief staan de eerste sfeerplattegronden van deze vrijstaande woning. Met deze sfeerplattegronden krijgt u een goed beeld van de inrichtingsmogelijkheden en ruimte in de woning. Wij zijn op dit moment bezig met de uitwerking van alle sfeerplattegronden en zullen steeds weer in een nieuwsbrief een woningtype met u delen. De voorgaande woningtypes kunt u vinden op onze website onder nieuws.

Vrijstaande woning

In de tuin aan de achterkant kunt u uw auto parkeren naast de ruime berging.  De tuin van deze woning is op het zuiden en door de vrije ligging kunt u ook aan de voorkant aan het water zitten.

Door de erker aan de zijkant is de woonkamer heel ruim en door de extra zijramen lekker licht. Op de begane grond zit standaard de keuken aan de achterkant (tuinkant) en uw zithoek aan de voorkant (waterkant), maar het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om aan de voorkant uw keuken te maken en aan de achterkant uw zithoek. Uw eethoek kunt u gemakkelijk kwijt in de erker om daar heerlijk met familie en vrienden te eten.

Image(14)

Op de eerste verdieping heeft u een ruime slaapkamer over de gehele breedte van de woning en nog twee extra slaapkamers. De woning heeft een badkamer die als optie nog iets te vergroten is en een apart toilet. Vanuit de master bedroom kunt u een extra bergruimte betreden om bijvoorbeeld uw winter- en zomerkleren netjes te bewaren.

Image(15)

De zolder is standaard vooral ingericht voor de diverse installaties, zoals de luchtwarmtepomp en de wtw (warmte-terug-winning) unit. Ook is hier veel opbergruimte. Er zit standaard zowel voor als achter al een raam in de woning. Als optie, zijn hier diverse indelingen mogelijk waar we u op een later moment over zullen informeren.

Image(16)

Update beroep bestemmingsplan

Zoals in een eerdere nieuwsbrief aangegeven zijn er beroepen ingediend tegen het bestemmingsplan van Bentwijck. De zitting bij de Raad van State waarin deze beroepen zijn behandeld heeft inmiddels op vrijdag 8 juli plaatsgevonden. Tijdens deze zitting hebben alle partijen hun zaak kunnen toelichten en heeft de rechter aanvullende vragen gesteld. Tijdens deze zitting is echter nog geen uitspraak gedaan. Nu alle informatie beschikbaar is en alle partijen hun woordje hebben kunnen doen kan de Raad van State aan de slag met de uitspraak. De Raad van State heeft het druk. De rechter heeft de verwachting uitgesproken dat de uitspraak mogelijk in oktober van dit jaar zal worden gedaan. Afhankelijk van deze uitspraak kan het bestemmingsplan dan direct onherroepelijk worden. Vanuit het projectteam Bentwijck bestaat er een goed gevoel over een positieve uitkomst.

Om te kunnen starten met de verkoop en realisatie van Bentwijck hebben we een onherroepelijk bestemmingsplan nodig. Tot dat moment kunnen we weinig anders doen dan wachten. De verwachting is dat we, afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State, pas in het vierde kwartaal van 2022 in verkoop kunnen met fase 1. We zijn zeer positief over een goede uitkomst en zijn er klaar voor om aan de slag te gaan!

Fijne vakantie!

Gaat u met vakantie of blijft u thuis? Met dit mooie weer maakt het eigenlijk niet uit, u kunt overal heerlijk genieten. Ook wij gaan genieten van de vakantie en zijn afwezig tussen 23 juli en 14 augustus. Drieman Garantiemakelaars is wel de gehele zomer open.

Nieuwsbrief juni 2022

Hierbij presenteren wij de twee-onder-een-kap woning in ons project Bentwijck waarvan er in de eerste fase 4 stuks in de verkoop zullen komen. In deze nieuwsbrief staan de eerste sfeerplattegronden van de twee-onder-een-kap woningen van 6 meter breed (vanuit de buitenkant gemeten). Met deze sfeerplattegronden krijgt u een goed beeld van de inrichtingsmogelijkheden en ruimte in de woning. Wij zijn op dit moment bezig met de uitwerking van alle sfeerplattegronden en zullen steeds weer in een nieuwsbrief een woningtype met u delen.

In de tuin aan de achterkant kunt u uw auto parkeren naast de ruime berging. Aan de voorkant van de woning is een bruggetje over het water wat de woning een leuke landelijke uitstraling geeft.

Door de extra zijramen in deze woning is het lekker licht en door de zijentree is de woonkamer heel ruimtelijk. Op de begane grond van de twee-onder-een-kap woning zit standaard de keuken aan de achterkant en uw zithoek aan de voorkant, maar het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om aan de voorkant uw keuken te maken en aan de achterkant uw zithoek.

Begane grond twee onder een kap

Op de eerste verdieping heeft u een ruime slaapkamer over de gehele breedte van de woning en nog twee extra slaapkamers. De woning heeft een badkamer die als optie nog iets te vergroten is en een apart toilet.

Eerste verdieping twee onder een kap

De zolder is standaard vooral ingericht voor de diverse installaties, zoals de luchtwarmtepomp en de wtw (warmte-terug-winning) unit. Ook is hier veel opbergruimte. Als optie, zijn hier diverse indelingen mogelijk waar we u op een later moment over zullen informeren.

Zolderverdieping twee onder een kap

Update beroep bestemmingsplan

Zoals in een eerdere nieuwsbrief aangegeven zijn er beroepen ingediend tegen het bestemmingsplan van Bentwijck. Deze beroepen, of bezwaren, zijn door de Raad van State in behandeling genomen. De Raad van State gaat een uitspraak doen over deze beroepen en dus of het bestemmingsplan onherroepelijk wordt. Vanwege de grote drukte bij de Raad van State hebben we een lange tijd moeten wachten op een afspraak voor de rechtszitting waarin het bestemmingsplan voor Bentwijck wordt behandeld. Inmiddels staat er op vrijdag 8 juli een afspraak ingepland voor de zitting. Tijdens deze zitting zullen de beroepen inhoudelijk behandeld worden. Op dat moment zal er nog geen uitspraak worden gedaan door de rechter. De ervaring is dat het nog wel enkele maanden kan duren voordat de Raad van State uitspraak heeft gedaan. Afhankelijk van de uitspraak wordt het bestemmingsplan voor Bentwijck onherroepelijk.

Om te kunnen starten met de verkoop en realisatie van Bentwijck hebben we een onherroepelijk bestemmingsplan nodig. Tot dat moment kunnen we weinig anders doen dan wachten. De verwachting is dat we, afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State, pas in het vierde kwartaal van 2022 in de verkoop kunnen met fase 1. We zijn zeer positief over een goede uitkomst en zijn er klaar voor om aan de slag te gaan!

Nieuwsbrief april 2022

Hierbij presenteren wij de Levensloopbestendige woning in ons project Bentwijck waarvan er in de eerste fase 7 in de verkoop zullen komen. In deze nieuwsbrief staan de eerste sfeerplattegronden van de Levensloopbestendige woningen van 7.20 breed (vanuit de buitenkant gemeten). Met deze sfeerplattegronden krijgt u een goed beeld van de inrichtingsmogelijkheden en ruimte in de woning. Wij zijn op dit moment bezig met de uitwerking van alle sfeerplattegronden en zullen steeds weer in een nieuwsbrief een woningtype met u delen.

In deze gezellige woning heeft u alles op de begane grond. U heeft hier uiteraard de woonkamer en de keuken, maar ook de hoofdslaapkamer en de badkamer. Daarnaast is er een berging waar de wasmachine en droger kunnen staan en er is ruimte om de fiets neer te zetten. Deze berging is zowel vanaf buiten als vanuit de gang te bereiken.

Doordat de woning zo breed is kunt u in de woonkamer nog prima een zithoek met een bank en een televisie en een eettafel kwijt. Deze woning biedt voldoende ruimte om de zithoek volledig naar eigen smaak in te delen.

U kunt er zelf voor kiezen om of de deur van de slaapkamer open te zetten, waardoor u gemakkelijk contact heeft, of deze juist af te sluiten waardoor privacy gewaarborgd is. U kunt hier ook kiezen voor diverse optiemogelijkheden, zoals een uitbouw, een grotere badkamer of een schuifdeur tussen de slaapkamer en de woonkamer.

Begane grond Levensloop woning

De zolder is standaard vooral ingericht voor de diverse installaties, zoals de luchtwarmtepomp en de wtw (warmte-terug-winning) unit. Ook is hier veel opbergruimte. Als optie, zijn hier diverse indelingen mogelijk waar we u op een later moment over zullen informeren.

Zolder Levensloop woning

Project Zuyderkroon in Zevenhuizen

Wist u dat we op een klein kwartiertje rijden ook een soortgelijk woonprogramma als in Bentwijck aanbieden, namelijk in Zevenhuizen? Binnen het project Zuyderkroon bieden we u in de eerste fase, 5 eengezinswoningen, 12 tweekappers en 3 levensloopbestendige woningen aan, met ongeveer dezelfde architectuurstijl als in Bentwijck. Naar verwachting gaan we eind april al in verkoop met Zuyderkroon. Klik hierals u meer wilt weten en schrijft u zich in voor de betreffende nieuwsbrief wanneer u ook op de hoogte wenst te blijven van dit mooie project.

Levensloop woning Zuyderkroon

Nieuwsbrief februari 2022

Met gepaste trots presenteren we in deze nieuwsbrief de eerste sfeerplattegronden van de rijenwoningen van 5.10 breed (vanuit de buitenkant gemeten). Met deze sfeerplattegronden krijgt u een goed beeld van de inrichtingsmogelijkheden en ruimte in de woning. Wij zijn op dit moment bezig met de uitwerking van alle sfeerplattegronden en zullen steeds weer in een nieuwsbrief een woningtype met u delen. 

In deze gezellige eengezinswoning kunt u een ruime ronde eettafel kwijt met minimaal 5 stoelen. Op deze centrale plek in de woonkamer is deze eettafel het verbindende element tussen de open keuken, het zitgedeelte en de tuin. In deze sfeerplattegrond is een rechte bank met een stoel ingetekend, maar deze woning biedt voldoende ruimte om de zithoek volledig naar eigen smaak in te delen.

Image(5)

De woning heeft op de eerste verdieping 3 slaapkamers en een badkamer. Wij hebben de deur van de grootste slaapkamer zo gesitueerd dat u hier een grote kledingkast kwijt kunt.

Image(6)

De zolder is standaard vooral ingericht voor de diverse installaties, zoals de luchtwarmtepomp en de wtw (warmte-terug-winning) unit. Ook is hier ruimte voor een wasmachine en een droger en natuurlijk veel opbergruimte. Als optie, zijn hier diverse indelingen mogelijk waar we u op een later moment over zullen informeren.

Image(8)

Nieuwsbrief december 2021

Met veel plezier en positieve energie hebben we ons als projectteam in 2021 ingezet voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk Bentwijck. Ook u heeft hieraan, door middel van uw deelname aan de woonworkshops, een waardevolle bijdrage geleverd. Wij hebben uw input zoveel mogelijk vertaald in het ontwerp en de uitwerking van de woningen en willen u daar dan ook hartelijk voor bedanken! Graag hadden wij de eersten van u al blij willen maken met een woning in Bentwijck, maar dat gaat zeker lukken in 2022.

Wij hebben uiteraard niet stil gezeten en zijn alvast begonnen de verdere uitwerking van fase 2. Verder zijn wij bezig om mooie nieuwe beelden te maken van fase 1 die wij zeker in het nieuwe jaar met u zullen gaan delen.

Nieuwe website Bentwijck
Wij hebben de projectwebsite van Bentwijck opgefrist en hebben nu meer pagina's aangemaakt. Zo staat het woningaanbod op de website met daarbij de concept plattegronden. Verder hebben wij ook een 'veel gestelde vragen' pagina gemaakt. Neemt u snel een kijkje?

Wintersluiting en feestdagen
Van Wijnen is gesloten van vrijdag 24 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. Wij wensen u allemaal gezellige feestdagen en een gezond en mooi 2022!

Tot slot
Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Drieman Garantiemakelaars via nieuwbouw@drieman.nl of telefonisch via 0172 460808. 

Met vriendelijke groet,
Projectteam Bentwijck

Vertraging bestemmingsplan Bentwijck

We hadden u graag op dit moment meer informatie willen sturen over de definitieve datum waarop we in de verkoop gaan met Bentwijck. Helaas is dit nog niet mogelijk door een vertraging met het bestemmingsplan.

Vertraging bestemmingsplan Bentwijck
In de nieuwsbrief van juli 2021 hebben wij u geïnformeerd over de vaststelling van het bestemmingsplan voor Bentwijck door de gemeenteraad. Voordat een bestemmingsplan onherroepelijk wordt bestaat de mogelijkheid om beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad genomen besluit. Tegen het bestemmingsplan voor Bentwijck zijn drie beroepen ingesteld. De Raad van State gaat een besluit nemen over deze drie beroepen. Pas na uitspraak van de Raad van State kan, afhankelijk van de strekking van de uitspraak, het bestemmingsplan voor Bentwijck pas onherroepelijk worden. 

Voor de planning van Bentwijck zijn we ervan uitgegaan dat het bestemmingplan na het aflopen van de beroepstermijn zonder beroep op 9 september 2021 onherroepelijk zou worden. In het bestemmingsplan worden gebruiks- en bouwmogelijkheden voor een gebied vastgelegd. De nog aan te vragen omgevingsvergunning voor de bouw van Bentwijck wordt getoetst aan het nieuwe bestemmingsplan. U begrijpt dat Van Wijnen zonder onherroepelijk bestemmingsplan geen risico’s kan nemen ten aanzien van de verkoop en de bouw van woningen.  Zonder onherroepelijk bestemmingsplan zal Van Wijnen helaas niet in verkoop kunnen gaan.

Start verkoop uitgesteld naar zomer 2022
De vertraging met het bestemmingsplan heeft dus ook direct gevolgen voor de projectplanning van Bentwijck. Zoals bekend zouden we aan het einde van dit jaar in verkoop gaan met de eerste fase van Bentwijck. Helaas zal deze start verkoop uitgesteld moeten worden. De verwachting is dat de rechtszitting over de drie beroepen in maart/april van 2022 ingepland gaat worden. Vervolgens duurt het naar verwachting circa twee maanden voordat de Raad van State uitspraak heeft gedaan. Daar komt bij dat de Raad van State het momenteel zeer druk heeft en vaak meer tijd nodig heeft. We moeten helaas vaststellen dat we waarschijnlijk komende zomer pas in verkoop kunnen gaan met de eerste fase van Bentwijck.

Van Wijnen heeft nauw overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn over het bestemmingsplan. We zijn hoopvol gestemd over een positieve uitkomst. Alles ligt klaar om in verkoop te gaan. Helaas moeten we nog even geduld hebben. Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Nadere toelichting op voorlopige voorziening
Voor de volledigheid: door één van de indieners van een beroep tegen het bestemmingsplan van Bentwijck is een voorlopige voorziening aangevraagd bij de Raad van State. De zitting hiervoor heeft op 9 november plaatsgevonden en de uitspraak wordt begin december verwacht. Deze voorlopige voorziening staat los van de behandeling van de drie beroepen tegen het bestemmingsplan die separaat door de Raad van State zal worden gedaan. Zoals voorgaand beschreven zal de rechtszitting over de drie beroepen naar verwachting in maart/april 2022 plaatsvinden en zal circa 2 maanden later door de Raad van State een uitspraak gedaan over het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan. Deze uitspraak is voor Van Wijnen van belang voor het moment waarop we in verkoop gaan.

Nieuwsbrief juli 2021

Wij zijn op het moment nog volop bezig met de ontwikkeling van dit project en houden u graag op de hoogte door middel van deze nieuwbrief. 

Bestemmingsplan Bentwijck is vastgesteld
Het bestemmingsplan voor Bentwijck is donderdagavond 15 juli vastgesteld door de gemeenteraad! Dit is voor ons een zeer belangrijke mijlpaal hierdoor kunnen wij verder gaan met de voorbereidingen van de verkoop van fase 1 en de ontwikkeling en het ontwerp van het stedenbouwkundig plan en de woningen.

Onderstaand een beeld van het bestemmingsplan met in het lichtgeel de locatie Bentwijck.

De tweede woonworkshop
Op dinsdagavond 7 september gaan we de tweede woonworkshop organiseren. Wij gaan dit doen door middel van een digitale Webinar. De Webinar start 7 sptember om 19.30 uur, de Webinar kunt u vanuit huis volgen. Tijdens de Webinar is het de bedoeling dat u actief mee kunt doen, op deze manier kunnen wij al uw woonwensen verzamelen en verwerken. Via deze link komt u op de aanmeldpagina voor de webinar:

https://register.gotowebinar.com/register/8963010298921890061

Door deelname aan deze woonworkshop krijgt u voorrang bij de toewijzing van een woning. Bij de toewijzing wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende categorieen:

 1. Deelnemers die aan de eerste en tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
 2. Deelnemers die aan de eerste of de tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
 3. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan een woonworkshop.

Start verkoop fase 1
De verwachting is dat wij eind dit jaar in de verkoop gaan met de eerste fase van Bentwijck. De eerste fase bestaat uit 41 woningen en bestaat uit diverse woningtypen, hierdoor is er veel keuzevrijheid. Deze fase vindt zich aan de kant van de Heerewegh.

Het woonprogramma van de eerste fase ziet er als volgt uit:

 • 7 Eengezinswoningen 5,10 meter breed, circa 120 m2 groot.
 • 19 Eengezinswoningen 6 meter breed, circa 140 m2 groot.
 • 7 Levensloop bestendige woningen, 7,20 meter breed, circa 120 m2 groot.
 • 3 Drie-onder-een-kap woningen, circa 145 m2 groot.
 • 4 Twee-onder-een-kap woningen, circa 160 m2 groot.
 • 1 Vrijstaande woning, circa 160 m2 groot.
 • Onderstaand ziet u een eerste beeld van het voorlopig ontwerp van de eerste fase. Tijdens de woonworkshop zullen wij dit ontwerp verder toelichten.

Uitsnede VO fase 1 Bentwijck(1)

Luchtfoto Bentwijck
In het voorjaar hebben wij een mooie luchtfoto laten maken van Bentwijck. Op deze manier krijgt u alvast een mooi overzicht van uw toekomstige woonlocatie.

Luchtfoto Bentwijck

De Brede School
Zoals u wellicht vernomen heeft wordt er ook een Brede School gebouwd in Bentwijck. De selectie van de aannemer is bijna afgerond. De verwachting is dat de bouw van de school start na de zomervakantie. De bouwweg wordt voor de bouwvak aangelegd.

Een hele fijne zomer!
Tot slot wensen wij u een fijne zomer met hopelijk mooi weer toe en in goede gezondheid. Van Wijnen is gesloten tijdens de bouwvak periode van 1 augustus 2021 tot en met 22 augustus 2021. Makelaarskantoor Dieman is gewoon geopend tijdens deze periode.

Met vriendelijke groet,
Projectteam Bentwijck

Nieuwsbrief juni 2021

We zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling en het ontwerp van de woningen in fase 1 en denken na over de inrichting van de openbare ruimte. Inmiddels zijn we ook aan het nadenken over de materialen, zoals de soort bakstenen en dakpannen van de woningen en hebben we hiervoor een eerste selectie gemaakt

De woonworkshops
Zoals aangegeven in de vorige nieuwsbrief gaan we een tweede woonworkshop organiseren. We willen dit doen door middel van een digitale webinar. De verwachting was dat we dit konden doen in juni, maar doordat de ontwerpen en de procedures rondom het bestemmingsplan meer tijd kosten zullen we deze woonworkshop begin september organiseren, u zult hier te zijner tijd een uitnodiging voor krijgen.

 

Verwachte start van de verkoop van de eerste fase

We verwachten nog steeds dat we eind van dit jaar in de verkoop kunnen gaan met de eerste fase van dit project. De eerste fase bestaat uit ongeveer 40 woningen en bevindt zich aan de kant van de Heerewegh. De eerste fase bestaat uit diverse woningtypen, hierdoor is er veel keuzevrijheid.

 

Sonderingen, waar zijn die voor nodig?

Op de locatie gebeuren allerlei activiteiten, zo zijn we bezig met sonderingen. Maar wat zijn sonderingen eigenlijk? Door middel van sonderingen wordt het draagvermogen van de grond bepaald. Er wordt een staaf in de grond gedrukt waardoor de mechanische weerstand van de grond en de kleef worden gemeten. Sonderingen moeten gedaan worden, zodat wij een beeld krijgen van de bodemopbouw en we bijvoorbeeld weten hoe lang onze heipalen moeten worden om te zorgen voor een goede fundering onder onze woningen. Wist u dat het sonderen een Nederlandse uitvinding is?

 

Een ree gespot in het Bentwoud

In het Bentwoud is er een ree op de foto gezet in de oosthoek van het natuurgebied. Het Bentwoud ligt vlak bij onze locatie Bentwijck en is inmiddels een echt bosgebied geworden met steeds meer bosdieren, waar u zo vanuit huis een heerlijke wandeling kunt maken.Lees hier het gehele artikel
https://www.ad.nl/alphen/boswachter-dolblij-na-spotten-ree-in-het-bentwoud-een-wens-is-uitgekomen~ab060ecb/ 

 

Instagram van onze makelaar

Onze projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars heeft op hun Instagram onder nieuwbouw 2 video’s van Bentwijck geplaatst. Leuk om te volgen: https://www.instagram.com/driemanalphen/

Nieuwsbrief april 2021

Leuk dat u geïnteresseerd bent in ons plan Bentwijck! We zijn op dit moment druk bezig met de ontwikkeling en het ontwerp van de woningen in fase 1 en denken na over de inrichting van de openbare ruimte. Daarnaast is het bestemmingsplan recent in behandeling genomen bij de gemeente.

Projectborden

Zoals u wellicht al heeft kunnen zien hebben we informatieborden geplaatst op de locatie. Hierdoor ziet u nog beter waar de locatie ligt.

De woonworkshops

Op de eerste woonworkshop hebben we maar liefst 530 reacties mogen ontvangen. Heeft u deze woonworkshop gemist? Niet getreurd! U kunt nog deelnemen aan de tweede woonworkshop voor fase 1. We verwachten dat we deze tweede woonworkshop in juni 2021 zullen houden. We hopen dat we deze woonworkshop live kunnen houden, maar dat hangt uiteraard af van het overheidsbeleid ten aanzien van evenementen.

Verwachte start van de verkoop van de eerste fase

We verwachte dat we eind van dit jaar in de verkoop kunnen gaan met de eerste fase van dit project. De eerste fase bestaat uit ongeveer 40 woningen en bevindt zich aan de kant van de Heerewegh. De eerste fase bestaat uit diverse woningtypen, hierdoor is er veel keuzevrijheid.

Projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars 

Heeft u al contact gehad met Drieman Garantiemakelaars? Zij zijn als makelaar bij Bentwijck betrokken en zullen de verkoop van de woningen verzorgen. Al vanaf het begin zijn ze betrokken bij de ontwikkeling en hebben met veel plezier en enthousiasme meegewerkt aan deze prachtige nieuwe wijk. Met al uw vragen bent u meer dan welkom, zij zijn u graag van dienst!

Drieman Garantiemakelaars - nieuwbouw@drieman.nl -  0172 460808 - www.drieman.nl

Nieuwsbrief december 2020

Zoals u wellicht al heeft kunnen zien is er al activiteit op de locatie, er is namelijk gestart met de voorbereiding bouwrijp werkzaamheden. Zo zijn de oude boerderij en schuren gesloopt. Naast de sloopactiviteiten hebben we ook peilbuizen geplaatst om de grondwaterpeilen te monitoren. Gelijktijdig aan deze werkzaamheden zijn we druk bezig met de uitwerking van de wijk en de woningen van fase 1.

Projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars
Als Drieman Garantiemakelaars zijn we blij dat we de verkoop van de woningen in Bentwijck mogen verzorgen. Al vanaf het begin zijn we betrokken bij de ontwikkeling en hebben we met veel plezier en enthousiasme meegewerkt aan deze prachtige nieuwe wijk. We weten dat velen hier al zo lang op hebben gewacht en kijken er dan ook uit naar om u als belangstellende en mogelijk toekomstig koper van dienst te mogen zijn. Als erkend NVM Nieuwbouwspecialist zijn we bekend met alle stappen en fases van het nieuwbouwproject waardoor we u deskundig kunnen informeren en begeleiden bij de aankoop van uw nieuwe woning. Met al uw vragen bent u meer dan welkom, wij zijn u graag van dienst!

Drieman Garantiemakelaars - nieuwbouw@drieman.nl - 0172 460808 - www.drieman.nl

De woonworkshops
Op de eerste woonworkshop hebben we maar liefst 530 reacties mogen ontvangen. Heeft u deze woonworkshop gemist? Niet getreurd! U kunt nog deelnemen aan de tweede woonworkshop voor fase 1. Tevens kunt u de uitkomsten van de eerste woonworkshop vinden op www.bentwijck.nl

Per fase organiseren wij twee woonworkshops. Door deelname aan een woonworkshop krijgt u voorrang bij de toewijzing van een woning. Uw deelname wordt per fase gemeten. Bij de toewijzing wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende categorieën:

1. Deelnemers die aan de eerste en tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
2. Deelnemers die aan de eerste of de tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
3. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan een woonworkshop.

De tweede woonworkshop zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 plaatsvinden. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de indeling en keuzemogelijkheden van de woningen.

Een woordje van onze stedenbouwer

Het team van Urbis met stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers werken vanaf dag één met plezier mee aan de planvorming van Bentwijck. Maar hoe kom je nou tot de stedenbouwkundige opzet en wat maakt Bentwijck straks een fijne plek om te wonen? De stedenbouwkundige Petra Sala spreekt er enthousiast over.

Net dat beetje meer

“De gemeente had een aantal randvoorwaarden meegegeven. Zo moest hier een wijk komen met dorpse sfeer waar ruimte is voor een Brede School en circa 200 woningen. Daarbij hadden de huidige bewoners aan de Bentlanden wensen over de afstand tussen hun huis en de nieuwbouw. Het leuke is dat we op dit punt meer afstand maken dan gevraagd is én we laten een watertje tussen het groen lopen. Dit helpt bij de waterberging van de wijk én we benadrukken het landelijke karakter dat zo goed past bij de knotwilgen in deze laan.”

Dorpse sfeer van het dorp ook hier voelbaar

“Bentwijck krijgt een dorps karakter dankzij de architectuur en de opzet. De rijtjes zijn nooit lang en datzelfde geldt voor de straten. De huizen verspringen steeds iets van elkaar en de voortuinen met groene hagen zijn wisselend in diepte. Het gros van de auto’s staat in de parkeerhoven, maar er is op diverse plaatsen ook parkeren langs de straat mogelijk, zodat bezoek gemakkelijk een plek vindt. Deze parkeerplaatsen ‘pakken we in’ met lage hagen, zodat het groene beeld van de wijk niet wordt verstoord door geparkeerde auto’s. Al deze losse maatregelen zorgen er samen voor dat Bentwijck een heel vriendelijk karakter krijgt en blijft verrassen. Elke keer als je de hoek om loopt, zie je iets nieuws.”

Ontmoetingsplek

De Brede School heeft een heel belangrijke rol in de wijk en die kwaliteit heeft Urbis kracht bijgezet door de bereikbaarheid uitstekend te organiseren én hier een ontmoetingsplek voor jong en oud te maken. Het Wijkhart is een autovrij gebied dat direct aan het schoolplein grenst en verbonden is met de groenstructuur. Deze groene as in de wijk staat in verbinding met polder de Noordplas. Als u via de Croesinck de wijk in komt rijden, ziet u het Wijkhart en de school gelijk liggen.

Wijk met heel veel groen en water

Bentwijck grenst aan één zijde aan het Verbreepark. Dit is een bedrijventerrein. Een buffer richting de woonwijk is dus gewenst. Petra: “We hadden kunnen kiezen voor een geluidswal of een parkeergebied, maar we hebben besloten om hier een parkzone te maken met water, eilandjes, groene oevers en een diversiteit aan bomen. Daarmee verrijken we de biodiversiteit en voegen we woonkwaliteit toe aan Bentwijck.”

Rondje met het hondje

Bentwijck was een gesloten gebied. Straks opent de wijk zich naar alle kanten, waardoor de omliggende natuur, het dorpshart en de verbindingswegen perfect bereikbaar zijn. “We hebben diverse wandelroutes door het gebied aangelegd, waardoor bewoners vanuit hun eigen wijk een heerlijk rondje kunnen lopen met de hond. Als de wijk straks af is, gaan wij met het team ook zeker een rondje lopen. We kunnen niet wachten!”

Tot slot

Van Wijnen is van 18 december tot en met 4 januari gesloten wegens de kerstvakantie. Graag willen wij u alvast prettige feestdagen wensen namens het hele team van Bentwijck.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kunt u mailen naar Bentwijck@vanwijnen.nl of bellen naar Drieman Garantiemakelaars 0172 460808.

De resultaten eerste workshop

Bedankt voor uw deelname aan onze eerste woonworkshop. We hebben maar liefst 530 reacties mogen ontvangen. Uw deelname is geregistreerd en nemen we mee bij de toewijzing van de woningen van fase 1.

U bent vast benieuwd naar de uitkomsten van de woonworkshop. De belangrijkste resultaten van de woonworkshop hebben we samengevat in onderstaande infographic. Deze resultaten gaan we verwerken in de verdere planvorming van Bentwijck.

In juni 2021 zal de tweede woonworkshop plaatsvinden. Doet u dan ook weer mee? We zullen u hiervan tijdig op de hoogte brengen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan horen wij dat graag. Uw vragen en opmerkingen kunt u mailen naar bentwijck@vanwijnen.nl.

Item cb6ccebf0172e01f132cf988cda804229a08acd8

De eerste workshop

Achter de schermen zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwbouwplan Bentwijck in Benthuizen. Bentwijck willen wij in verschillende fases samen met u ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken organiseren wij per fase twee woonworkshops.

Het doel van de woonworkshops is om bruikbare informatie te verzamelen over uw woonwensen. Tijdens een woonworkshop stellen wij verschillende vragen aan u. De antwoorden van de woonworkshops nemen wij mee in de planvorming. Vanzelfsprekend voldoen wij aan de richtlijnen van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Bent u op zoek naar een rijwoning of misschien naar een vrijstaande woning? Of vindt u een woning met rode dakpannen mooier dan met zwarte dakpannen? Laat het ons weten door middel van het invullen van de vragenlijst van de eerste woonworkshop.

Het liefst gaan wij het gesprek persoonlijk met u aan, helaas is dit door Corona nu niet mogelijk. Daarom is de eerste woonworkshop van fase 1 online. Om extra uitleg te geven over de woonworkshop hebben wij een speciale introductiefilm gemaakt.

Per fase zullen wij twee woonworkshops organiseren. Door deelname aan een woonworkshop krijgt u voorrang bij de toewijzing van een woning, indien er bij de verkoop blijkt dat er meer gegadigden zijn voor een bepaalde woning. Uw deelname wordt per fase gemeten.

Fb1df5c4ba706e7ee9ebf9e42c46140a10925081

Bij de toewijzing wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende categorieën:

1. Deelnemers die zowel aan de eerste als tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
2. Deelnemers die aan de eerste of de tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
3. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan een woonworkshop.

Het invullen van de vragenlijst van de woonworkshop kan tot en met zondag 16 augustus 2020.

Item 1a02bd20232318c958313e3267b7a48cfae51073

Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze vragenlijst dan horen wij het graag. Uw vragen en opmerkingen kunt u mailen naar bentwijck@vanwijnen.nl.

Het hele project is uitverkocht!

Interesse in huren? Om in aanmerking te komen voor de sociale huurwoningen kunt u zich inschrijven bij “Huren in Holland Rijnland”

Direct contact

Makelaar

drieman-makelaar

Drieman Garantiemakelaars
Anne Frankkade 25 - Alphen aan den Rijn
nieuwbouw@drieman.nl
0172 460 808

Bentwijck is een ontwikkeling van:

Group 7

Privacyverklaring  |  Disclaimer  |  
Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed